X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • josif
    Początki nałogu
    • 2008
    • 380

Ktoś się dzieli swoją wiedzą a wy po nim jedziecie.
    Takie zachowania doprowadzają do tego, że forum zamiast do wymiany wiedzy służy do okazywania poziomu testosteronu.

Dzięki za pokazanie mi fot Kusrty, których nigdy nie oglądałem.
    Niektóre te malowanki są śliczne,
    ale oglądałem to z poczuciem że jestem w sklepie z monidłami: )

Komentarz

• bartosztroch89
      Bywalec
      • 2009
      • 101

Zamieszczone przez altowiolistka
      kiepskie;]
      Cóż za konstruktywny komentarz. :razz::razz::razz:

Tutek spoko! Zgadzam się z powyższym komentarzem, kłótnie nie mają sensu bo robi się tylko bałagan. A przez to ludzi będą bali się pokazywać swoje porady bo spotka się to z krytyką xD
      www.bartosztroch.com
      5ds + some shit

Komentarz

• MMM
        Pełne uzależnienie
        PREMIUM member
        • 2006
        • 4250

Zamieszczone przez wain
        Troszke na skroty poszedłeś bo wziales BW/sepia. Wez cos kolorowego z serii paintings...
        Nie poszedłem na żadne "skróty" bo to taki sam banał jak zrobienie sepii. Weź sobie otwórz oryginalne zdjęcie z tonacją która ci się podoba i popatrz na histogram poszczególnych kanałów.
        Z neutralnego zdjęcia to się banalnie robi ustawieniem poziomów w PS dla poszczególnych kanałów tak jak na zrzucie niżej. Co, jak i dlaczego akurat tak to proponuję gdzieś poczytać w jakiejś książce o obróbce cyfrowej bo ja nie prowadzę kursów :-).

Digart

Komentarz

• spoon
          Bywalec
          • 2008
          • 215

Zamieszczone przez MMM
          ja nie prowadzę kursów :-).
          jak zaczniesz to daj znac
          I JUST LOVE TO PUSH THE BUTTON AND HEAR THE CAMERA SNAP | ruler of the world
          szukajka

Komentarz

• tasia
            Bywalec
            • 2007
            • 206

Także mi :-)
            Canonierzy! Nadszedł czas działania
            >> Canon-FOTO-Klub <<

Komentarz

• orlen.ownlog.com
              Bywalec
              • 2008
              • 121

MMM na prezydenta
              ochajtajsie

Komentarz

• Slider
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 1052

Zamieszczone przez orlen.ownlog.com
                MMM na prezydenta
                Lepiej nie.. Ma zbyt wielu wrogów politycznych..:-)

Komentarz

• SlawekN

MMM - fantastyczna sprawa i brawo, że Ci się chce.

Niektóre komentarze negatywne... proponuję by ich autorzy najpierw pokazali coś równie użytecznego zanim napiszą kolejne tego typu wypociny.

Pozdrawiam

Komentarz

• AgaP
                    Coś już napisał
                    • 2009
                    • 70

Tam od razu na prezydenta, co tak źle chłopakowi życzycie ;-D?

MMM- dzięki.
                    Agnieszka
                    5dmk2, 40D, C17-55/2.8, C 50/1.8, C 85/1.8, C70-200/4L Samyang 8mm, 430EX, 580EX II

Komentarz

• 2marekm
                      Początki nałogu
                      • 2007
                      • 419

Z przyjemnością czytam zawsze wpisy MMM. Nigdy nie "lukruje" sprzętu Canona, w przeciwieństwie niektórych forumowiczów.
                      Dla mnie byłby wyrocznią, gdybym kupował obiektyw za kilka tysięcy.

Komentarz

• Slider
                        Pełne uzależnienie
                        • 2008
                        • 1052

Zamieszczone przez 2marekm
                        Dla mnie byłby wyrocznią, gdybym kupował obiektyw za kilka tysięcy.
                        Dla mnie już jest.. i mam zawsze 90% pewności, że jeśli dla MMM jakieś szkło jest dobre, tzn, że to naprawdę udana konstrukcja..:-)

Komentarz

• wain
                          Uzależniony
                          • 2007
                          • 630

Zamieszczone przez MMM
                          Nie poszedłem na żadne "skróty" bo to taki sam banał jak zrobienie sepii. Weź sobie otwórz oryginalne zdjęcie z tonacją która ci się podoba i popatrz na histogram poszczególnych kanałów.
                          Z neutralnego zdjęcia to się banalnie robi ustawieniem poziomów w PS dla poszczególnych kanałów tak jak na zrzucie niżej. Co, jak i dlaczego akurat tak to proponuję gdzieś poczytać w jakiejś książce o obróbce cyfrowej bo ja nie prowadzę kursów :-).
                          O to mnie wlasnie chodzilo! Dzieki^2!

Pozdrawiam
                          40d/5dIV/R/R6 15/2.8 28/1.8 50/1.8 85/1.4
                          www.mslezak.pl/blog/

Komentarz

• maryo

tak zaciekawił mnie ten wątek, że aż postanowiłem sie zarejestrować do tego forum

przejrzałem stronę domową bohaterki tematu i podsumowując krótko: ładna plastyka lecz mało realna co po dłuższym oglądaniu zniechęca niestety.

na jej stronie w dziale new wpadło mi w oko takie oto zdjęcie, które pozwoliłem sobie wrzucić do PS, ustawiłem withe balance za pomocą pipetki i powiem wam szczerze: podobają mi się oba ale zdecydowanie lepsze z ciepłą kolorystyką.

jak widać wszystko jest kwastią gustu, a autorka choć robi to ciekawie, to nie zawsze wybiera lepsze (wg mnie) być może nawet specjalnie, aby podtrzymać swój styl.

po:

przed:

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                            ponadto co wyżej, na kilku zdjęciach zastosowałem tylko CTRL+SHIFT+L
                            a uzyskany efekt często róznił się diametralnie, ze zdjęć znikał zafarb i mora.

Host your images online with an easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.

można w ten sposób poczęści zobaczyć pewne zmiany w zdjęciach i czym charakteryzuje się styl q.
                            Ostatnio edytowany przez Gość; 25491. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• laur
                              Bywalec
                              • 2006
                              • 144

Każde zdjęcie można podać na wiele sposobów, każdy z nich może byc dobry, autorka widzi to tak i w taki sposób nam to prezentuje, moim zdaniem nie trzeba przerabiać jej zdjęć i udowadniać że można było zrobić tak a nie inaczej tylko trzeba zrobić swoje zdjęcie (przygotowanie sesji, znalezienie modelki, stylizacja, wybór miejsca itp) a potem przerabiać do woli....
                              Kilka moich zdjęć: http://www.fotoik.pl/index.php?akcja=autor&rid=2951
                              Moja galeria: http://laur.ovh.org/

Komentarz

• maryo

Zamieszczone przez laur
                                Każde zdjęcie można podać na wiele sposobów, każdy z nich może byc dobry, autorka widzi to tak i w taki sposób nam to prezentuje, moim zdaniem nie trzeba przerabiać jej zdjęć i udowadniać że można było zrobić tak a nie inaczej tylko trzeba zrobić swoje zdjęcie (przygotowanie sesji, znalezienie modelki, stylizacja, wybór miejsca itp) a potem przerabiać do woli....
                                LAUR to jest wątek o stylu qstry, a moje przerabianie jej zdjęć to pewien sposób analizy, ukazanie jej stylu, podejścia itp. nie powiedziałem tego wprost w pierwszym poście, ale chciałem pokazać ze autorka zdjęć za każdym razem ucieka od naturalności. Baa, są i tacy, którzy nie znając tej fotografki i jej stylu, wytykają jej zdjęciom właśnie brak korekty balansu bieli, zafarb itp: "podoba mi sie bardziej ta fotka [nr 1] jest bardziej naturala" - napisał Edek.

obecnie tyle mojego wkładu, z chęcią czekam na analizy zdjęć innych forumowiczów.

pozdro

Komentarz

Pracuję...